2013. március 21., csütörtök

Down Világnap - Március 21.


A Down-szindróma Világnapját (World Down Syndrome Day) március 21-én tartják. Az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést és segítsen, hogy a Down-szindrómások teljes életet élhessenek, méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.


Isten azért teremtette a Downosokat, hogy szeretetet hozzanak a földre.

4 megjegyzés:

  1. nem messze tőlünk él egy down-szindrómás kislány. Olyan sokszor elnézem ahogy kommunikál a mamájával, annyi szeretet van bennük, annyira látszik, hogy tökéletes az összhang közöttük. Nagyon aranyos, mikor meglát már integet nekem messziről. Szeretek vele beszélgetni, olyan kis érdeklődő mindig, mindent tudni akar:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) olyan jó olvasni ilyeneket... csak csak-csak változik a világ...

      Törlés
  2. Egy volt kolléganőm kisfia született ezzel a betegséggel. Negyven felett szülte, a nőgyógyász daganatra gyanakodott, míg meg nem mozdult a baba... A férje (apa) nem tudott megbirkózni a helyzettel, elhagyta őket. Ennek ellenére olyan boldog, ragyogó anyát keveset látni, mint ő volt, azt mondta annyi szeretetet nem kapott még soha senkitől amennyit a fiától.... Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) igen, az biztos, hogy a Downosok nagyon szeretetreméltó emberkék, és ők is nagyon sok szeretetet adnak...

      Törlés