2013. március 6., szerda

aztán...


A Dalai Láma, amikor arról kérdezték, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:

"Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.
És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán."

7 megjegyzés:

  1. De úgy beszél, mintha nem lenne ő is ember...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy... teljesen emberszerű :-)

      Törlés
    2. Szerintem is teljesen jól látja... jól gondolja...-)

      Törlés
  2. Azért én erről beszélgetnék vele! :) Nem feltétlen áldozzuk fel az egészségünket azért mert pénzt keresünk...legfeljebb azért hogy mennyit keressünk...meg hogy keresünk e annyit hogy megéljünk belőle! (már aki!) Ma egészségesen élni nem lehet ingyen, de még olcsón se...kinek milyen élvezetet nyújt a jelen!
    menjek én is Budhistának...eszem egy marék rizst naponta...imádkozom reggel délbe este...rohadt nagy élmény lenne a számomra....de szerintem nem csak nekem. Vagy menjünk vissza az őskorba? Azt hiszem erről nagyon hosszú vitát lehetne folytatni. és attól félek sőt biztos vagyok benne hogy ettől egyikünknek se lenne jobb és egészségesebb élete. Bocs de ilyenkor kiakadok! :))))

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Bocsi Lobelin, eltávolítottam az előző kommentet, mert rájöttem, hogy egy kicsit elragadtattam magam :(
    A lényege az volt, hogy én értem és érzem (a bőrömön) ezt a tanítást :)

    VálaszTörlés